Foto-avond 9 januari 2018 - Lezing Compositietechniek door Edwin van Wijk

January 13, 2018

 Op dinsdagavond 9 januari, de maandelijkse foto-avond, gaf Edwin van Wijk (Edwin van Wijk Photography) een zeer interessante lezing over compositietechniek. Edwin is een fotograaf gespecialiseerd in portret en studiofotografie. Op heel jonge leeftijd kwam hij al in contact met fotografie, muziek en het creëren in het algemeen. Alhoewel hij het maken van muziek al van jongs af aan heeft opgepakt ging hij pas op latere leeftijd ook echt serieus met de camera aan de slag. Door lange tijd te fotograferen met analoge spiegelreflex en compactcamera’s, ontwikkelde hij gaandeweg zijn passie voor fotografie. 

 

Hoewel velen van ons al jaren met fotografie bezig zijn krijg je door zo'n inspirerende lezing toch telkens weer nieuwe inzichten. Naast standaard technieken zoals scherptediepte, contrast, onderwerp/achtergrond en de gulden regel (leren van de oude meesters uit de schilderkunst), kwamen ook onderwerpen aan bod zoals de derde dimensie, de fibonaccireeks en fibonaccispiraal, driehoekssnede, rangorde, gebruik van kleuren, diepte en kadering, maar ook nog veel meer. Kortom weer een zeer leerzame avond met dank aan Edwin van Wijk. De presentatie van Edwin over deze lezing is terug te vinden op de leden inlogpagina.

 

Verder bestond de maandelijkse foto-avond weer uit het bespreken van vrij werk. Met name werk resulterend uit een locatie shoot om te oefenen met lange sluitertijd werd getoond. Wil je de resultaten en ander werk zien? Ga dan naar de pagina met Foto-avonden (januari 2018).

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

February 2, 2020

June 24, 2019

Please reload

Archief