top of page

Videoavond met uitslag clubwedstrijd 2022Op 25 januari was de lockdown ivm corona , weer een beetje open, dus konden we in het nieuwe jaar weer fris beginnen.

De Clubwedstrijd van 22 januari in D’n Durpsherd had helaas niet mogen plaatsvinden, dus reikte we op deze avond de prijzen van de wedstrijd uit.

Joop Neefs las het jury rapport voor van een van de juryleden voor , waarvan hieronder enkele opmerkingen Daarna reikte Tiny Vermeer de prijs uit.

Te beginnen met de B categorie:

Bosch Parade 2019” , was van de broers Harry en Leo Guikers.

De voice over was prettig, maar helaas de cameravoering te eentonig, wel was het goed in beeld gebracht. Deze film kreeg Brons.

“Koning Winter verrast Oeteldonk “van Tineke Neefs kreeg ook Brons, met als opmerking geen hoogtepunt maar een mooie impressie, goede kwaliteit en goede muziek.

De film van Gerard Willemse “” Bouw van WTG -2 “, over de bouw van een windmolen in Den Bosch kreeg Goud met een nominatie voor de BFM 2022.

Een mooie zuivere reportage alleen jammer dat er geen bouwers aan het woord kwamen en wat afstandelijk gefilmd.

“Beleving van het Wijboschbroek” van Leo van de Veerdonk kreeg ook Goud en de eerste prijs in de B Categorie en een nominatie voor het BFM 2022.

Een natuurfilm met de opmerkingen dat de belichting uitstekend was, afwisselende beelden met de juiste uitsnede , en muziek gaf de juiste sfeer.

Gerard en Leo promoveren met deze films naar de A categorie.

Hierna gingen we over naar de A categorie

Herman van Peeren kreeg met zijn films “Hemels Gewelf” Brons ,De muziek was goed en de voice over helder.

Herman van Peeren“Alcatraz” een film van Hans Peltzer behaalde ook Brons , met de opmerkingen dat de voice over duidelijk was en de beelden in de juiste Kadering jammer van de laatste beelden in San Francisco, deze hadden weinig met Alcatraz te maken .

Henk Baarens kreeg Brons met zijn film “Terug naar mijn verleden” , een boeiend verhaal met keurige beelden en uitleg over de mosselen en oesters .Maar de vraag rijst, gaat de film over het verleden van de filmmaker of over de schelpdieren.

Brons ook voor de film van Joop Neefs “Verdwenen dorpjes”, met de volgende opmerkingen van de jury. Het bezoek aan het museum welke gebruikt zijn om aan te tonen hoe men daar vroeger leefde , was te lang , de muziek was teneur zoals bij deze film hoort, maar helaas zette deze door bij de beelden over de watersport op het meer waarin de dorpjes zijn verdwenen.

“Wie de schoen past”van Jan Verburg kreeg Zilver. De geschiedenis van de schoenen, beelden goed maar de overgangen waren slordig ,de voice over duidelijk, niet duidelijk was wie de dame was die steeds in beeld liep op de tentoonstelling.

Christ van Liempt met zijn film “Voordeur gesprekken” kreeg zilver en een nominatie voor de BFM 2022. De jury gaf de opmerking aan deze film dat hij de kracht van de club Shot’71 liet zien een mooie promo films voor andere clubs.

Harry Zwanenburg kreeg met zijn film “Drakenfontijn “ ook Zilver . Een mooie film over de restauratie van de Drakenfontijn welke staat voor het station van Den Bosch. De restaurateurs kwamen aan het woord ,een duidelijk voice over met goede beeld uitsnede. Ook deze films kreeg een nominatie

“Belevenissen op grote hoogte”” van Joop Verburg kreeg Goud en ook een nominatie voor het BFM 2022. De jury zei over deze film dat het afwisselende beelden waren gemaakt in Nepal met een goede voice over, de muziek was uitstekend en veel laten zien in 15 minuten .

Kees van Meurs met zijn film “Noorwegen “ kreeg Goud en de eerste prijs in de A Categorie.

Een mooie natuurfilm gemaakt in Noorwegen veel afwisselende beelden, goede voice over met duidelijke tekst. Het live geluid wordt goed gebruikt, met waar nodig aangevuld met muziek op de achtergrond en interactie met de dieren.

Deze film heeft ook een nominatie voor de BFM 2022.

Hierna werden de prijs winnaars gedraaid van de A en B Categorie evenals de “Voordeur gesprekken” van Christ van Liempt .

Het was weer een geslaagde clubavond en we hopen nu het seizoen af te kunnen maken.

Tineke Neefs.
82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page