top of page

Straat fotografie met Shotters in Eindhoven


Naast de maandelijkse fotoavonden in De Moerkoal in Middelrode zijn er bij de fotogroep regelmatig excursies of mogelijkheden om samen te fotografen. De onderwerpen en plaats wordt gezamenlijk uitgekozen.

Als gevolg van de Lock downperiode waren de activiteiten beperkt. Vanaf januari 2022 zijn er meer mogelijkheden.

In januari met een groepje met de trein afgereisd naar het centrum in Eindhoven om daar een rondje te maken als straatfotograaf.

Bij dit onderwerp ga je altijd wat beter opletten dan wanneer je gewoon in een stad loopt. Je geeft meer aandacht aan mensen, maar ook gebouwen of andere architectuur die opvalt. Met wat aandacht en zeker door elkaar te wijzen op situaties leer je ook van elkaar. Ook kleuren in de ruimte doen er veel toe. We fotograferen onder meer op Strijp S een compleet blauwe portiek. Maar een klassieke straat met oude deuren mag ook niet ontbreken.

Als je weer op een clubavond bent zie je hoe verschillende de ervaringen kunnen zijn. We hebben dezelfde route gelopen maar de ingang van een fietsenstalling met mooi kleurschakeringen is bij de één opgevallen en bij een andere fotograaf heeft het accent meer op buitensporters gelegd. Een gezellige uitstap met natuurlijk een afsluitende lunch.72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page