top of page

Shot filmmiddag in januari 2023, een succes

Bijgewerkt op: 27 mrt.


Op zaterdag 21 januari 2023 heeft Shot ’71 zijn jaarlijkse openbare filmwedstrijd gehouden in De Moerkoal in Middelrode. Films van divers hobbyfilmers van de club waren hier te zien. Voor de videografen is goed materiaal steeds betaalbaarder, een betere kwaliteit zie je in de video’s van deze middag.

De zaal was vol met bezoekers, leden, familie maar ook andere belangstellenden. Voor

sommigen ook een weerzien, zo waren de dames het koor waar een promotiefilm van was gemaakt aanwezig.
De publieksprijs ging naar een film “Bee Free” opnames van een koor met veel afwisseling. Een film van Jan Verburgh en Henny van der Burgt.


Ook deze middag veel variatie in de onderwerpen:


Rotterdam een bijzonder stad door Joop Verburg laat een indruk achter van Rotterdam en ook de Maasvlakte, in een korte film veel uitleg.

Door Harry Zwanenburg is een video gemaakt over huifbedrijden. De Stichting Huifbedrijden is gevestigd in Cello Binkhorst, mensen met een beperking kunnen gebruik maken van een wagen getrokken door 2 paarden. Boven de rug van de paarden is een doek gespannen. De cliënt, die op het doek ligt, wordt gemasseerd door de bewegingen van de paarden en geeft ontspanning.


Peter Hendriks en Herman van Peeren hebben samen een video gemaakt van een

wandeling op het airbornepad. Het onderwerp van de film is niet alleen het wandelpad maar ook het soms beperkte gezichtsvermogen van Peter. Met voorbeelden wordt getoond hoe Peter met hulpmiddelen zijn hobby uit kan blijven uitoefenen.

De Doopvond in de Sint Jans kathedraal wordt onderhouden door vrijwilligers, het koper

wordt gepoetst. Harry heeft dit goed in beeld gebracht, vol overtuiging wordt dit erfgoed goed bewaard.


Dat paarden ook gebitsverzorging nodig hebben blijkt uit de video van Harry Zwanenberg, een gebitsverzorger laat uitgebreid zien wat er bij komt kijken. Informatieve film over een onbekend onderwerp.


Ton Lunenburg was op vakantie in Texel, in mooie filmopnames laat hij zien hoe een visser garnalen vangt en verwerkt. Het is niet alleen een garnalenvisser maar ook een boot vol toeristen die mee kunnen genieten van deze natuur.


Be Free is een film opgenomen in een park van een klein koor, de zangeressen komen goed in beeld, er is volop afwisseling van camerastandpunt..

Deze film kan meedoen met het Brabantse filmfestival op 16 april in Oss.


Leo van de Veerdonk is een natuurfilmer, Leo heeft het geduld om de natuur in te gaan op zoek naar mooie opnames. Zonsopgang maar ook bij sneeuw en regen is Leo in de natuur voor opnames. In de film is het Beekdal te zien van Heeswijk tot aan Den Bosch, een enige jaren geleden opgeknapt deel waar de natuurlijke bedding weer is hersteld.

Een mooie film die mee kan doen op he nationaal niveau van de NOVA: Dynamisch

Beekdal.


101 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page