top of page

SHOT-AV uitstapje naar Spoorweg Museum in Utrecht op 24 maart 2023


Een bezoek aan het Spoorweg Museum in Utrecht staat op menig bucket-list van personen, zo ook bij een 5-tal AV’ers. En omdat menigmaal “maart zijn staart roert” is dit een mooie grote overdekte locatie om eens een bezoek aan te wijden. De vrijdag ochtend 24 maart was gekozen in de veronderstelling, dat het door de week niet zo erg druk zou zijn.

Maar zie, het was toch erg druk: veel opa’s, oma’s en andere oppassers waren er met vele jonge kinderen.

De entree van het museum is een zeer fraai oud NS-station uit 1927 met daarin een zeer mooie ontvangsthal met wachtkamers voor 1, 2 en 3 klasse. En natuurlijk ook met een aparte wachtkamer voor de Royalty’s. Zie 180-graden panorama foto hieronder.

Veel oude locomotieven waren er te zien. Zie hieronder Jan de Feber en Dick Postma in actie.En met enige verbazing, zag je ook een rijtuig met een aparte cabine 3e klas voor vrouwen!!

Was dat indertijd discriminatie of waren daarin andere privileges aanwezig?

In een rijtuig, wat indertijd in de Oriënt Express was gebruikt, hebben we virtueel van een eenvoudige lunch genoten. Na deze lunch liet zich gelukkig even de zon zien en hebben we ook van de buiten opgestelde treinstellen, spoorweg huisjes, ed. genoten. Al met al een mooi initiatief geweest om ook eens als AV-groep een locatie te bezoeken buiten de zomermaanden.49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page