top of page

Shot ‘71 locatiefilm opgenomen in Veghel

Eén van de activiteiten van Shot is het maken van een locatiefilm.

Bij deze activiteit brengen de videomensen van Shot een muziekgroep of een dansgroep met speciale beelden voor het daglicht en combineren die met andere gemaakte beelden.

Deze keer zijn de mensen een nog grotere uitdaging aan gegaan.

Zij nemen zowel videobeelden op van een dansgroep als van een percussiegroep.

Om dit goed tot zijn recht te laten komen hebben ze gekozen voor een speciale locatie.

Voor deze dag, 15 april 2023, is er gekozen voor het voormalige mengvoederfabriek CHV van Veghel, nu beter bekend als De Noordkade


De Noordkade is omgebouwd tot een multifunctioneel complex voor cultuur, horeca en geschikt voor zakelijke evenementen.

De Noordkade heeft een industrieel karakter en veel van de oorspronkelijke elementen van het fabriek zijn behouden gebleven, waardoor het een unieke sfeer heeft.

Aan de opnames werkten mee de dansgroep van Souplesse dance & sport uit Erp en de slagwerkgroep van T.O.G. o.l.v. Tonn van de Veerdonk van Rhythm Impact beide afkomstig uit Berlicum

Shot’71 organiseerde de ontmoeting en in samenwerking met Regio Filmproducties .

Bij de opnames komt veel kijken, de videograven van Shot ’71 zetten zich niet alleen in voor goed camerawerk maar ook voor het geluid, goed licht en het gebruik maken van een “Green screen” zorgt voor een extra uitdaging.

De locatie is uitstekend geschikt om alle opnames op één dag op te nemen waarbij de dans en de percussiegroep samen en afzonderlijk hebben kunnen opgetreden.

De video groep streeft er natuurlijk naar dat het een mooie film wordt die de moeite waard is om door een breed publiek te bekijken.

Voor enkele leden van Shot’71 is het een hele uitdaging om van de vele opgenomen beelden een goede montage te gaan verzorgen.

Drie leden hebben zich gemeld om van het vele materiaal een montage te maken en het ziet er naar uit dat alle onderdelen, beeld, geluid, beweging en licht door betreffenden goed verwerkt zullen gaan worden.

De opnames worden ook gebruikt voor de documentaire van Regio Filmproducties: “Meijerijstad de Kroniek van een stad in wording”

Wij laten het u graag zien in het najaar van 2023

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page