top of page

Peter van den Berg enthousiast met de Drone.

Bijgewerkt op: 20 dec. 2022Binnen Shot zijn er diverse leden met een eigen drone. De inzet van drones door leden is verschillend, de één gebruikt de drone zelden en een andere vindt het een leuke hobby om uit te proberen en plaatjes vanaf boven te maken.

We spraken met een enthousiaste droner van het eerst uur Peter van den Berg,

Hij was er al vroeg bij, bezit nu al ruim 5 jaar een drone. Het boeit Peter hoe je zo’n stabiele mogelijke opnames maakt en dat met een vooropgesteld plan.

Natuurlijk vraagt een drone in het begin oefentijd, het is wat onwennig als je naar een apparaat tuurt dat van de grond komt en dat je zelf richting moet geven met 2 handles. Vooruit, achteruit, links en rechts en omhoog omlaag alsmede de camerahoek .ziet er eenvoudig uit maar… Hoe komt de drone op een plaats waar jij dat wilt? Op internet is er veel informatie te vinden over het besturen van een drone. Bovendien zijn er nu al veel meer dronevliegers die je advies willen geven over de bediening. De eerste stap is opgeladen batterijen en de tweede stap een vrije ruimte zonder bomen of struiken. Een volle batterij natuurlijk om even in de lucht te blijven, met een minuut of 10 is de batterij meestal op. Alhoewel dit met de nieuwere types ongeveer 30 min.is geworden. Een open ruimte is nog belangrijker, veel drones verdwijnen in een boom of struik als je net niet ziet hoe de afstand is tussen drone en struik.

Voor Peter is het een uitdaging om moeilijke locaties te kiezen, laatst werd hem gevraagd om in een fabriekshal te dronen. Een uitdaging. Maar het is gelukt, een productiemachine ging op de drone.

Prachtige opnames heeft Peter al gemaakt, te zien in bijgaande video. Boven het water maar ook bij een klimtoren, bekijk het zelf door op de link hieronder te klikken.


https://vimeo.com/shot71/review/781425763/95c00ac5c9


99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page