top of page

Nieuwjaarsbijeenkomst met interessante presentatie van Gijs de Reijke

Bijgewerkt op: 20 feb.Gijs de Reijke is een bekende natuurfotograaf uit Den Bosch. Al jaren is hij gefascineerd door het ontstaan maar ook de gevolgen van dit weer in mooie luchten, onweer en ijzige koude en sneeuw.

Gijs heeft diverse weermodellen bestudeerd om zo goed mogelijk vooraf een inschatting te kunnen maken waar de mooie foto’s zijn te maken. Per jaar legt hij heel wat kilometers af op zoek naar een mooie foto

Al bijna 15 jaar is Gijs geïnteresseerd in onweerbuien, het kunnen voorspellen van de juiste locatie boeit hem. Gijs heeft een ijzeren geduld om uit te zoeken waar de buien mogelijk ontstaan en er naar toe te rijden. Gijs geeft dan ook zelf aan “” Al met al kostte het me een paar uur om het uiteindelijke beeld te krijgen dat ik wilde, maar ik ben blij met hoe het de schoonheid van sommige van onze eigen onweersbuien laat zien.”


Gijs wordt enthousiast als hij over het weer en de bliksem vertelt: “ Dit soort bliksem komt in sommige delen van de wereld vrij veel voor, maar stormjagers in onze regio krijgen ze zelden te zien. Het hebben van een heldere lucht rond de opwaartse luchtstroom helpt bij het identificeren van zo'n weertype, aangezien ze eruit springen”

Gijs gaf aan soms met gevaarlijke situatie te maken, geen advies voor leden van Shot71 om dit te volgen. Verschillende weertypes op de foto/film is een goed idee maar onweersbuien blijft wat riskant.


Gijs zijn advies voor websites over te verwachten onweersbuien van diverse websites.

Hieronder de adressen

Kachelmann Website

https://kachelmannwetter.com/site/auswahl

www.weerplaza.nl/actueel


63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page