top of page

NB80 Brabantse Filmmanifestatie 2021 online geslaagd

NB80 Brabantse Filmmanifestatie 2021 online geslaagd

De beste hobbyfilmers uit de provincie Noord Brabant kunnen hun video laten zien tijdens de jaarlijkse Brabantse Filmmanifestatie.

In april 2021 was het festival niet op scherm maar via YouTube te zien.

Interessant is steeds weer de verschillende invalshoeken van een filmer om tot zijn film te komen. Dit kunnen ook persoonlijke ervaringen zijn.

De films worden door een jury beoordeeld op diverse aspecten.

De makers zijn creatief, gebruiken diverse camerastandpunten, een drone of een animatie om het onderwerp goed over te brengen.

Succes was er voor leden van Shot’71.

Een 1ste prijs voor: Tiny Vermeer De trotse eigenaar van een historische boerderij in Den Dungen laat zijn passie zien. Dit gecombineerd met het historische verhaal over de mensen die hier in vroegere tijden hebben gewoond. Ze hebben hun sporen op deze wijze achter gelaten. Dit refereert naar de titel van de film.


Een 3de prijs voor: Christ van Liempd met de film “Cool”. De film begint bij de opbouw van de kraan, die de units op het dak moeten plaatsen. Het verdere verhaal in de film is de volgorde van de werkzaamheden. De toelichting wordt afwisselend gegeven door de diverse medewerkers die aan deze klus meewerken. Het is goede keuze om de medewerkers hier zo in te betrekken. Het maakt het proces voor de kijker daardoor duidelijker.

Andere ingezonden films van Shot leden naar de Brabantse Filmmanifestatie.

  • Plankenkoorts door Peter van den Berg

  • Madagaskar door Joop Verburg

  • Lago Maggiore door Henny vd Burgt

  • Patagonië door Henk Baarens

  • Kasteel met een knipoog door Joop Neefs

  • Highlights of Nieuw Zeeland door Ton Lunnenburg

  • Zwarte Woud door Henny vd Burgt

87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page