top of page

Jubileum 50 jaar Shot'71

Bijgewerkt op: 20 nov. 2021


In 2021 bestaat de Audiovisuele vereniging Shot’71 50 jaar. Shot’71 is een actieve vereniging met leden uit Berlicum en ruime omgeving. Leden houden zich in hun vrije tijd bezig met fotografie, en filmen en de bewerking of montage van beelden. Op 11 en 12 september was er een jubileumweekend een receptie en een tentoonstelling in Den Durpsherd.

Tijdens de jubileumbijeenkomst is het speciale jubileummagazine gepresenteerd. Een eerste exemplaar door de heer De Feber is overhandigd aan de huidige burgemeester van de gemeente Sint Michielsgestel de heer H Looyen en aan de oud burgemeester de heer J. Pommer.

In het magazine vele terugblikken op de rijke historie van Shot’71 mooie herinneringen aan het maken van speelfilms, en foto excursies naar diverse interessante plaatsen.

EXPO-Shot’71 Succesvolle expositie

In de middenruimte van Den Durpsherd was de foto expositie van de Shot fotogroep. Van alle leden waren enkele foto’s te zien. Een speciale hoek was voor foto’s uit de gemeente de plaatsen Berlicum, Middelrode en Den Dungen.

In een deel van de zaal op een groot TV scherm voortdurend video’s en AV projecties.


Het was druk op de twee dagen met veel belangstellenden en oud leden van Shot’71. Steeds opnieuw blijkt dat bezoekers het prettig vinden de foto’s in een groter formaat te zien en ook met de maker te spreken. Hoewel natuurlijk iedereen een foto kan nemen met een smartphone blijft er een grote groep belangstellenden die meer wil met de beelden. Veel smartphone foto’s worden nooit meer bekeken. Door de foto zelf te bewerken of door te kiezen voor een goede belichting spreekt de foto veel meer.

In de videohoek is de belangstelling groot, een groep videomakers vind het prettig om met deze hobby bezig te zijn. Het maken van mooiere familiefilms of korte documentaires.

Goede foto’s en films maken kan al vanaf een lagere prijsklasse voor je toestel, je bepaalt zelf hoe veel je voor apparatuur en bewerking uit wilt geven. Ook dat maakt het een interessante hobby: creatief bezig zijn en je verder ontwikkelen in vormgeving. Een bezoekje aan een clubavond kan altijd.

Het was een geslaagd weekend voor bezoekers en leden van Shot.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page