top of page

Jan Verburgh filmt veel..........


.................... in zijn omgeving, soms wat verder afhankelijk van het onderwerp.

Shot lid Jan Verburgh is een bekende in zijn woonplaats Geffen. Jan maakt al jaren films die over de rijke historie van Geffen en omgeving gaan. Veel van zijn films krijgen een plaats op de website van de heemkundig kring en eigen YouTubekanaal janoesgeffen. Maar ook in de regio is er aandacht voor zijn Video’s.

Recent is Jan begonnen met een nieuwe serie video’s over de Peelrandbreuk een opdracht van het landschapsbeheer Oss. Een lijn die globaal loopt van Roermond naar Oss. In totaal maakt Jan 7 tot 10 filmpjes met kort informatie over een onderwerp. Als je dit gebied bezoekt en bij een bepaald punt bent kan je de korte video's bekijken via paaltjes op een in wording fietsroute met een qr code te scannen met de telefoon.Effe naar Geffe

Effe naar Geffe is een groot evenement/boerenmarkt in Geffen met jaarlijks veel bezoekers. In Geffen zijn de voorbereidingen al vroeg op gang, het zaaien en oogsten van rogge is daar een onderdeel van. Jan weet op een goede manier in beeld te brengen hoe de vele dorpsbewoners zich voor het feest inzetten, dit geeft een mooi beeld aan bezoekers van de Effe naar Geffen, die kunnen de voorbedingen ook nog zien.

Als we Jan vragen wat hem het meest boeit, is zijn reactie“ waar mensen zich geroerd voelen spreekt mij het meest aan” zijn betrokkenheid bij mensen is terug te vinden in de vele films die hij maakt. Een afscheid van een erg gewaardeerde pastoor geeft een goed beeld van de essentie van vertrouwen in mensen.

Indrukkend is ook zeker de rapportage over ‘Struikelstenen’ dit zijn de stenen die in de straat worden gelegd voor het huis waar oorspronkelijke Joodse mensen hebben gewoond.

Jan was bij het leggen van “Struikelstenen’ in Geffen en werd geassisteerd door ook een shotlid ( Harry Zwanenberg) Ook hier kan hij weer op een heldere en pakkende manier laten zien wat dit betekent voor mensen.

Natuurlijk wensen we Jan succes en verwachten de komende jaren nog meer mooie video’s te zien.

De video over struikelstenen

https://youtu.be/FGRpLOQH2rE

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page