top of page

Speelfilm van Antoon Kerkhof


Antoon kerkhof is lid van Shot’71 uit Berlicum. Hij is actief filmer en regisseur van eigen producties. Eerder al, 'Gevaar als beloning', uit 1990 en in 2017 kwam de film Teenbeat uit.

‘Teenbeat’ speelt zich af in de jaren 60. "Er gebeurde toen vreselijk veel. Ik heb de tijd zelf bewust meegemaakt en sommige gebeurtenissen heb ik verwerkt in de film. Het verhaal speelt zich af aan het einde van de 60'er jaren. De opkomende popmuziek, de hippies en de recalcitrante jeugd spelen een belangrijke rol." Aldus Antoon

Het verhaal draait om Hans, gespeeld door Antoons zoon Peter: "Zijn leven bestaat uit overdag school en huiswerk en in het weekend thuis meehelpen. Zijn toekomst is uitgestippeld, want hij zal het bedrijf van zijn vader overnemen. Maar dan vragen ze hem als gitarist in een bandje en komt de liefde van zijn leven op zijn pad. Een onmogelijke liefde."

Complete speelfilm

Met medewerking van louter plaatselijke acteurs en vrijwilligers heeft Antoon er een 2.5 uur durende film van gemaakt. Het merendeel van de cast komt uit Erp. Niet gek, want Antoon is 40 jaar betrokken geweest bij het onderwijs aan de Mariaschool in Erp.

De regisseur is blij met het eindresultaat: "Er is uitgekomen wat ik voor ogen had. Mijn fantasie is werkelijkheid geworden en dat geeft een kick." Naast de talloze vrijwilligers en de voltallige cast heeft Antoon veel te danken aan Wiljan van Lankvelt. "Toen ik hem vroeg was hij meteen enthousiast." Wiljan heeft 95 procent van de beelden geschoten. Antoon en Wiljan hebben samen de complete montage gedaan in welgeteld 1100 manuren.

Antoon is vooral blij met de toewijding van de meer dan 400 mensen die, op welke manier dan ook, betrokken.

De film is al op veel plaatsen in Oost Brabant vertoond en staat nog steeds op het

programma. Oa op 29 april 2020 in Den Durpsherd in Berlicum 19.30 uur

Teenbeat


112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page