top of page

Jan en Willie Pommer bij video presentatie Shot


Op 29 juni 2019 hebben Jan Verbrught, Gerard Willemsen, Diny Smits en Pieter van Hout opnames gemaakt van 10 tot 20 uur op het grote afscheidsfeest van de burgemeester Jan Pommer van de gemeente St. Michielsgestel. In totaal waren er 12-14 uur video opnames gemaakt. Ik, Pieter, als primair AV-man, nam de uitdaging aan om e.e.a. te monteren.

Natuurlijk waren er extra uitdagingen bij het terugbrengen van deze opnames naar een korte reportage. Deze waren: a) selectie uit de veelheid van beelden van de 15 onderdelen van dit afscheidsfeest om tot 1 uur voor de sterk betrokkenen en c.q. 20 minuten voor de algemene kijker te komen…. b) Het geluidsteam wat door de gemeente was ingehuurd, had de geluid opname recorder van Jan Verbrught vergeten aan te sluiten! Ook de geluidsopnames van Jan Verbrught waren grotendeels mislukt…. Dus ik moest het doen met de opnames van de 3 videorecorder zelf ……. c) Ik had de uitdaging om de binnen SHOT Videogroep inmiddels wel bekende dynamische opnames van Jan Verburght te combineren met de statief opnames van de andere 3 personen. Beoordeel zelf maar eens of dit gelukt is; de korte videomontage wordt deze maand nog in de AV- en Videogroep getoond. Bij belangstelling kan dit ook nog een keer in de Fotogroep. d) een aantal optredende groepen (Brandweer, Harmonieën, “Kumt van Eiges”, Gildes, ed) hadden gevraagd van hun optredens hen de opnames eens te sturen.

Op 9 oktober 2019 is door het SHOT-bestuur met de 3 coördinatoren erbij een montage van een 1 uur getoond aan Jan en Willy Pommer + een 12 tal extra genodigden, veelal werkzaam bij de gemeente St. Michielsgestel en die veel werk gestoken hadden om deze dag voor Jan en Willy te organiseren en te realiseren.

Het was een m.i. een gezellige en leuke avond. Ik heb niemand kunnen betrappen in ons Moerkoal-Shot-zaaltje, die in slaap gevallen was…. Nadien hebben we nog ruim een uur samen geborreld en nagepraat en Jan Pommer zat weer lekker op zijn praatstoel met ons SHOT-groepje. Pieter van Hout

SHOT’71


74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page