top of page

AV-groep bezoekt fort Isabella te Vught


Op 19 juli 2019 heeft de AV-groep een bezoek gebracht aan het fort Isabella te Vught. Dit fort wordt al enige tijd niet meer gebruikt voor militaire doeleinden. In de komende jaren wordt het omgevormd tot een “eigen” gemeenschap bestaande uit personen, die er wonen en werken met gezondheidszorg, kinderopvang, winkels, e.d. Tot die tijd wonen er nu ruim honderd studenten, kleine bedrijfjes, diverse kunstenaren, (sport-)verenigingen, ZZP’ers, etc. Na wat fotograferen en een kop koffie werd de AV-groep ontvangen in het oude toegangsgebouwtje boven de oude toegangspoort. Door de Stichting Fort Isabella Kazerne, die zich tot doel heeft gesteld de cultuurhistorie van het terrein te onderzoeken en uit te dragen, werd een toelichting gegeven over de historie van dit fort wat teruggaat tot begin 1600.

Voor de 2e wereldoorlog was op deze toenmalige kazerne ook een wielrijders regiment gelegerd. Hiervoor is in het hoofdgebouw op de zolder een tentoonstelling ingericht welke we ook bezocht hebben. En overal kregen we naar hartelust de kans om alles te fotograferen. Als afsluiting hebben we samen een mooie wandeling gemaakt over de met bomen en struiken vol begroeide wallen langs de inmiddels bijna drooggevallen grachten om het fort.


56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page