top of page

14 mei 2019 – Filmportret Wedstrijd


De filmportret wedstrijd is gewonnen door Joop Verburg met zijn film: “Een leven met muziek en dans”

Onze clubavond van 14 mei 2019 werd ingevuld door de portretfilm. Nog nooit zijn er zoveel films ingezonden voor deze avond. Geweldig.

De winnende film werd gemaakt in het kader van 50 jaar gastarbeider in Utrecht. Joop zijn schoonzus had daar connecties mee en bracht hem op het idee. Aan het woord is een gastarbeider vol muzikale emotie. Veel van zijn instrumenten maakte hij zelf maar hij zou ook zo graag nog een klarinet hebben. Zijn vriend had er één te koop maar hij had er geen geld voor. Zijn vader was schaapsherder en hij “jatte” van hem twee schapen om te verkopen waardoor hij geld kreeg voor zijn klarinet. Hij heeft het hem later “opgebiecht” en met een boze blik van zijn vader is het hem vergeven. Een film met inhoud en mooi weergegeven, de zeven minuten waren zeker niet te lang.

De jury zijn altijd leden van onze eigen club. In dit geval twee fotografen en een AV lid. In korte tijd hebben zij van iedere film de menig gegeven van de jury en waarom zij deze film tot winnaar hebben gekozen. Dank je wel José, Rob en Raymond. De zaal was het helemaal eens met jullie opmerkingen.

Harry Zwanenberg


64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page