top of page

Opening Beukplein Middelrode


Vrijdagavond 26 oktober 2018, is het plein voor de kerk in Middelrode officieel in gebruik genomen door burgemeester Jan Pommer. Het plein ook voor “de Moerkoal” waar wij ons clublokaal hebben. Meer ruimte voor auto’s, stevige fietsenrekken en een prachtige ovaalvormige bank om de bestaande beuk. Het plein kreeg dan ook een nieuwe naam: “Beukplein”.

Pieter van Hout, lid van Shot ’71, had een aanbeveling gedaan om dit op een heel bijzondere wijze op te luisteren. Hij had ervaring in gevelprojectie met bewegende beelden opgedaan in Frankrijk op een kasteel waar het hele dorp naar was komen kijken. Waarom nu niet in ons eigen dorp. De beamers die dit aankonden waren aanwezig. De organisatie had enkele tenten op het parkeerterrein gezet waar wat gedronken kon worden en de bezoekers werden zelfs getrakteerd op bitterballen. Ook Pieter kreeg een tent waar vanuit hij de projectie verzorgde. En dat was maar goed ook. Juist op deze avond viel er regen wat het aantal bezoekers niet beïnvloedde. Het was nog nooit zo druk geweest bij welke opening dan ook. Ook de waardering was geweldig.

Na een serenade van de plaatselijke harmonie TOG kwam Pieter met zijn gevelprojectie. Hij had een aantal producties zelf gemaakt die het geweldig deden op de gevel van de kerk. Prachtige beelden. Ook werden er enkele AV series vertoond van clubleden. Prachtige religieuze beelden en glas in lood ramen. Geheel in stijl van de kerk waarop werd geprojecteerd. De pastoor had zich zelfs gekleed in habijt van de orde waartoe hij behoort.

Een geweldige avond waar Pieter trots op kan zijn maar waar ook Shot ’71 trots op is zulke leden te hebben die dit durven en kunnen. Middelrode heeft nu een buitenhuiskamer maar ik denk dat wij “Shotters” toch maar binnen zullen blijven bij “onze” Leny achter de bar.74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page