top of page

Fietstocht 6 augustus 2018


De 24ste SHOT-fietstocht: Maria Frunt erelid van Shot71

Voor de 24ste maal hebben Maria en Frans Frunt en Henny en Ine van der Burght weer een fantastische fietstocht uitgezet. Het startpunt was het Bomenpark in Heesch en voerde langs vele mooie plekjes met mooie rust plekjes, waar Maria en Ine gereed zaten om de fietsers te verrassen met een frisse dronk en een hapje. De 2e stop bij de Sterrenwacht Hally in Vinkel was een grote verrassing. Na de koffie en gebak was er een interessante rondgang door het gebouw met diverse presentaties. De dag werd afgesloten met een diner in het restaurant bij “het Bomenpark”. Voor de start van het diner blikte de SHOT-voorzitter kort terug op zijn pas 2e fantastische ervaring met zo’n SHOT-fietstocht en dankte namens alle deelnemers de 4 personen hartelijk voor hun inzet. Met grote verbazing van velen en natuurlijk helemaal voor Maria Frunt kwam de voorzitter van SHOT’71 tijdens dit dankwoord ook met de mededeling, dat het bestuur had besloten om Maria Frunt op deze dag te benoemen tot erelid van SHOT.

Dit erelid maatschap heeft Maria niet alleen verdiend door het mede organiseren van deze 24 fietstochten, maar ook voor haar vele veelal stille werk, die ze al die jaren op de achtergrond heeft gedaan. Maria is al lid vanaf de oprichting van SHOT, dus inmiddels ruim 47 jaar! Al die jaren stond (en staat nog!) ze paraat om bij de jaarlijkse video festivals of Fifodia’s/Expo’71 weekenden haar steentje bij te dragen. SHOT heeft veel aan haar te danken, want zij heeft ook met haar Frans kort na de oprichting van SHOT de basis gelegd, zodat SHOT 40 jaar lang gratis haar bijeenkomsten heeft kunnen houden op de zolder van de Herberg de Prins. In die begin periode is Maria tevens 12 jaar lid geweest van het bestuur en heeft ze voor vele SHOT-leden uit die tijd als “Moeke aan de Bar” voor haar klanten gezorgd voor de vele gezellige afdronk na de SHOT-bijeenkomsten. De leden van deze eerste jaren kunnen hier hele sappige verhalen over vertellen, die wie weet ook nog eens verfilmd kunnen worden…!

Pieter van Hout


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page