top of page

Brabantse Filmmanifestatie (BFM) - zondag 8 april in Berlicum


De beste films van Brabantse amateurfilmers zijn op zondag 8 april te zien. Het festival is dit jaar in Den Durpsherd in Berlicum. Voor de BFM worden door diverse filmers uit Brabant films ingezonden, deze films doen mee voor een plaatsje op het nationale filmfestival van NOVA.

Filmers van Shot ’71

In Berlicum is Shot ’71 actief, één van de grootste video verenigingen in Brabant. De leden van Shot zetten zich in om videoproducties te maken. Dat kan variëren van een vakantiefilms tot ook korte documentaires op eigen initiatief. De leden stimuleren elkaar om tot betere video’s te komen. Regelmatig worden video’s vertoond op de lokale omroepen, bij verenigingen of tijdens andere evenementen. Op de Brabantse Filmmanifestatie worden diverse films van Shot leden vertoond zoals o.a. Restauratie Perdjes Stadhuis Den Bosch, Documentaire De Schakel: ooggetuigen over Market Garden operatie, Natuur in Canada, Boer Peer uit Maliskamp.

Uit heel Brabant

De onderwerpen die worden aangeboden op deze dag zijn zeer verschillend: Natuurfilms maar ook Documentaires. Zo is er een film over de restauratie van de schoorsteen van de oude Philips fabriek in Roosendaal maar ook een project Mattheus Passion op een middelbare school in Oss krijgt aandacht. Het programma begint om 10.00 uur en het middagprogramma om 13.30 uur. De maximale duur van een film is 30 minuten. De toegang bedraagt € 5,- inclusief een programmaboekje.

Op de foto de makers van de documentaire De Schakel (v.l.n.r. Peter Donkers, Peter vd Berg, Jan Verburg en Henny vd Burgt).


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page