top of page

Succesvolle Clubwedstrijd 27 januari


Op zaterdagmiddag 27 januari was de clubwedstrijd van de Videogroep in Den Durpsherd in Berlicum. De zaal liep tegen half 2 goed vol, er moesten zelfs stoelen worden bijgezet, toen we begonnen met onze clubwedstrijd. Zoals u al in eerdere verslagen van de première-avonden hier op de website hebt kunnen lezen waren het films met een diversiteit aan onderwerpen. De juryleden Lambert van Griensven, Jan Appels en Richard de Pijper, allen van NB ’80, waren persoonlijk aanwezig om de juryrapporten voor te lezen. De jury beoordeelt namelijk de films vooraf op een thuis locatie van een van de juryleden waarna de juryrapporten worden gemaakt en de cijfers worden gegeven aan de films.

Shot ’71 heeft A en B Filmers. In de categorie B filmers, deze zijn pas lid of moeten zich nog waarmaken voor de A categorie, won Herman Lenting met zijn film over “Aschau” Goud en de 1e prijs. In de categorie A filmers won Harry Zwanenberg met zijn film “de pèrdjes van de Mert” Zilver, Ton Lunenburg met zijn film “Peer” Goud, Henny van der Burgt met zijn film “Ik zou zo graag” Goud en Kees van Meurs met zijn prachtige natuurfilm, opgenomen in Canada, “Indian Summer” Goud en de 1e prijs.

Al deze prijswinnaars mogen aan de Brabantse Film Manifestatie van NB ’80 (de overkoepelende organisatie van Brabantse filmclubs) meedoen. Deze wordt dit jaar georganiseerd door Shot ’71 op zondag 8 april 2018 in Den Durpsherd. Dus als u nieuwsgierigheid is gewekt om deze films te zien weet u waar u op 8 april 2018 moet zijn.

Ook werd op deze middag een publieksprijs uitgereikt, deze was voor Kees van Meurs. De jury werd hierna bedankt, zo ook het voortreffelijk projectie team. Tegen 6 uur konden de bezoekers voldaan huiswaarts keren na een prachtig middagje film kijken bij Shot ’71.


55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page