top of page

Première De Ondergrondse Vergeet Niet


Na twee jaar van voorbereiding, opnames maken en montage was het dan eindelijk zover. Op 18 en 19 november was de première van de twee films Documentaire De Schakel en de Speelfilm De Ondergrondse Vergeet niet. Het was een succes. 3 voorstellingen met een volle zaal in Den Durpsherd en veel positieve recensies over de films. We waren blij met de vele reacties van bezoekers direct na de voorstelling maar ook via de mail. Spelers en figuranten waren van jong tot oud (Van 8 tot begin 90 jaar). De jongste figurant was Suus. Suus deed mee in De Schakel in de rol van mevrouw Potters in de leeftijd die mevrouw Potters eind 1944 had toen zij parachutisten zag landen. In de speelfilm was een schoolklas uit de jaren veertig in beeld, touwtje springen, knikkeren. Het was een uitdaging voor de kinderen, maar geoefend hebben ze voor hun rol als figurant in de film. Van jong tot oud afkomstig uit het hele Meijerij. Dat was ook het doel bij het maken van de film: jong en oud kan een rol vervullen. Natuurlijk is ook iedereen bedankt door de voorzitter van Stichting Regiofilmproducties, Ton Lunenburg. De kinderen ontvingen uit zijn handen een bon voor een Intertoys aankoop.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page