top of page

Kees van Meurs met prijs in Brabants Dagblad


Kees van Meurs, lid van Shot '71 kreeg onlangs grote aandacht in het Brabants Dagblad voor zijn deelname aan het landelijke NOVA-Festival. Op provinciaal niveau was hij genomineerd om landelijk deel te mogen nemen. Op het landelijke festival nam Kees de prijs in ontvangst voor de categorie ' non-fictie'. Eindelijk erkenning voor ons als ' amateurs', want veel van onze producties zouden zo op TV kunnen. Filmen heeft aan populariteit gewonnen dankzij onder andere de smart phone. Echter, het merendeel zijn ' vluggertjes' die niet kunnen wedijveren met wat in menige filmclub wordt gemaakt. Kees is een natuurfilmer. Hij kan de moed opbrengen om uren in een schuilhut door te brengen om te wachten op het juiste moment. Het liefst in Noordelijk gelegen gebieden. Gelukkig is zijn vrouw ook een natuurfotograaf, dat maakt 'e'en en ander iets gemakkelijker. Met 10 uur film terugkomen is dan ook niet ongebruikelijk. Maar om die dan terug te brengen tot 20 of 30 minuten... Op het landelijk NOVA-Festival in Goirle mocht Kees met zijn film IJsland in de categorie 'non-fictie' een prijs ontvangen en had een nominatie voor de beste cameravoering. Klik hier voor artikel Brabants Dagblad.


80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page