Bijeenkomst Audio-Visuele Groep

dinsdag 29 augustus 2023

We gaan na de vakantie weer van start met de maandelijkse av-bijeenkomsten. Het programma voor komend jaar is besproken; de invulling wijkt niet veel af van voorgaande jaren. Het gaat er uiteindelijk om dat de leden actief AV’s blijven maken.  Mede ook op basis van beeldmateriaal, gemaakt tijdens onze excursies. Begin november staat de Expo van de club gepland. De afgelopen maanden is al druk gefotografeerd. Door een aantal leden is begonnen aan het project “De kastelen van Haverleij.” 

 Ad – Lelienhuyze: De AV gaat over het kasteel met die naam en de mensen, die er enige honderden jaren terug geleefd zouden kunnen hebben. Wat oudere opnamen van een historisch feest voor de poorten van het kasteel en recente beelden van het kasteel zelf zijn op originele wijze gecombineerd. Met portretten beeld in beeld. Een leuk verhaal met geschreven teksten. Bij de tijd passende muziek en livegeluid dragen bij aan het boeiende geheel.

 Jan – Heesterburgh: Het kasteel met die naam is door de architect ontworpen op basis van het bouwplan van een klein Frans dorp met een chateau. De bloeiende bloemen in het veld dragen bij aan het landelijke karakter. De vertoonde versie betreft een eerste opzet. Bij het fotograferen is speciaal gelet op goed licht voor mooie luchten in het groene landschap. Muziek en beelden zijn prima.

 Herman – Spoorwegmuseum Utrecht: In het museum is meer dan 100 jaar treingeschiedenis te zien. Met toevoeging van duidelijke teksten is deze op geslaagde wijze uitgebeeld. Vanuit de oude wachtkamer worden we meegenomen naar en door de diverse treinen van verschillende ouderdom. Moderne elementen zijn mooi uit beeld gehouden. De muziek past wel, maar is toch wel aan de monotone kant, ook omdat voor de hele duur hetzelfde fragment is gebruikt. 

 Pieter – Beeldentuin achter de Westduinen: De bezochte beeldentuin ligt in Ouddorp op Goeree en deze is met een mobiele telefoon gefotografeerd. In de fotobewerking is geëxperimenteerd met de scherptediepte. Hoe kan ik eventueel de beelden mooi loskrijgen van de achtergrond, heeft hij zich afgevraagd. Het resultaat mocht gezien worden. Soms komt het in eerste instantie wat vreemd over wanneer gekozen is voor een scherpe achtergrond achter een onscherp beeld. We hebben een impressie gezien van de tuin zonder een verhaallijn of opbouw. Met een fijnere afstemming van de overgangen op de redelijk passende muziek valt nog winst te behalen.

Joke – Roadtrip Zuid West Australië: Vanuit de grote stad voert de reis naar de oceaan en de binnenlanden. We zien bijzondere natuur en objecten. Ook mooie beelden van de fotograaf. Op één plaats is tekst toegevoegd ter verduidelijking. Mag best meer zijn, ook om de balans te bewaren.  Zou mooi zijn als het lukt er meer een verhaal van te maken. De inheems getinte muziek past prima. Enkele suggesties zijn er gedaan om de volgorde van de beelden rond de stad wat aan te passen.

Jan – Landgoed Seldensate: Een korte rondwandeling van ruim een uur op een nevelige wintermorgen op het oude landgoed Seldensate in Middelrode. Het poortgebouw en de kasteelruïne trekken de meeste aandacht. De muziek is een beetje nostalgisch en klaart op met het doorkomen van het zonlicht. Een stemmig geheel. 

Jan

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *