Wat kan foto/videograaf met kunstmatige intelligentie (AI)

Kunstmatig intelligente (oftewel AI) is niet meer weg denken bij de niet professionele foto- en videograaf. AI-algoritmen kunnen worden toegepast om beelden te optimaliseren, zoals het verbeteren van de belichting, kleurbalans en scherpte. Dit kan helpen om de algehele visuele kwaliteit van de film te verbeteren.
Automatische camerabewegingen: AI-gestuurde systemen kunnen worden gebruikt om automatisch vloeiende camerabewegingen te genereren, wat kan bijdragen aan de cinematografie van een film. Dit kan variëren van automatische tracking shots tot geavanceerde dronevluchten.
Creatieve filters en effecten: AI kan creatieve filters en visuele effecten genereren om een unieke stijl aan de film toe te voegen. Dit omvat het creëren van specifieke looks, het toevoegen van artistieke effecten of het simuleren van bepaalde filmstijlen.
Photoshop is een belangrijk programma om opnames aan te passen en ongewenste elementen te verwijderen of kleuren te manipuleren.
Voor het toevoegen van een stem aan een film zijn ook programma’s beschikbaar.
Een voorbeeld is www.speechello.com  luister naar een fragment (hieronder).

Nog voldoende uitdagingen bij Shot’71 om onze hobby aantrekkelijk te houden.
Het is belangrijk op te merken dat hoewel AI vele voordelen biedt, menselijke creativiteit en inzicht nog steeds van onschatbare waarde zijn bij foto’s en films maken.
Hieronder: een via de computer gemaakte stem

Van tekst naar stem
van tekst naar stem bij een film