Shot lid Harry Zwanenberg koninklijk onderscheiden

Shot lid Harry Zwanenberg koninklijk onderscheiden
Harry Zwaneberg is op 30 april jl koninklijk onderscheiden door de Burgemeester van ‘s-Hertogenbosch. Harry is een onderscheiding opgespeld in de Orde van Oranje-Nassau.
Veel van Harry’s videoproducties hebben een link met een gebeurtenis in ‘s-Hertogenbosch. Dat kan een onderwerp zijn over het bewaren en verbeteren van de gebouwen/beelden ed in de stad bijvoorbeeld het restauratie van de “Perdjes van het Stadhuis” of “de restauratie van de Drakenfontein”
Harry heeft ook vele films gemaakt over andere historische onderwerpen. Meerdere films geven inzicht in achtergronden van het Bossche religieus, cultureel of verenigingsleven.

Voorbeelden: De opbouw van de Kerststal in de Sint Jan, poetsen van het koperwerk in de Sint Jan. Renovatie van de fonteindraak of de historie van een sigarenfabriek
Harry was één van de twee camerafilmers van de bekende Documentaire over de aankomst van de carnavalsprins op het station in “Oeteldonk” (het officiële begin van het carnaval). Deze documentaire is in 2023 in 5 delen uitgezonden op de lokale TV zender .In een video over Harry Zwanenberg zelf uit 2017 komt Jan de Wit aan het woord (kabinetschef van de gemeente ’s-Hertogenbosch) die aangeeft Harry te waarderen met zijn bijdrage aan het vastleggen van vele onderwerpen in de stad.
Harry Gefeliciteerd!